WT
Federata Botërore Taekwondo
Taekwondo Federata Botërore (WTF) është themeluar më 28 maj 1973, është i bazuar në Seul.
TFU përfshijnë 204 (deri në mars 2013) me shoqatat kombëtare me mbi 30 milionë anëtarë. TFU ka bërë me sukses Taekwondo është njohur më 4 shtator, 1994 si një sport olimpik. 2000 Olimpiadën Verore në Sydney ishin të parët për të cilin është lejuar të marrë pjesë dhe zyrtarisht hyri në tryezë medalje pas Taekwondo është përfaqësuar tashmë në Lojërat Olimpike më 1988 në Seul dhe 1992 në Barcelonë si një ngjarje demonstrim.
TFU është që nga viti 1975 anëtar i SportAccord (GAISF në vitin 2009) dhe u njoh nga 1980th IOC Ajo është duke konkurruar me themeluar 1955 Federata Ndërkombëtare e Taekwondo. Ajo nuk duhet të ngatërrohet me Kryegjyshatës Botërore e Taekwondos (Kukkiwon).
Presidenti WTF që nga viti 2004 e Koreans Choue Chung-Won, paraardhësi i saj ishte nga 1973 deri në 2004 Kim Un-Yong. Sekretari i Përgjithshëm i TFU është Yang Jin-suk.
 
Kukkiwon
Kukkiwon, i njohur gjithashtu si Kryegjyshatës Botërore Taekwondo (selinë botërore Taekwondo), dhe vendin e Taekwondo Academy Botërore është zyrtare organizata Taekwondo qeveritare në Korenë e Jugut. Ajo mbikëqyret nga Departamenti për Sportit Ndërkombëtar të Ministrisë së Kulturës, Sporteve dhe Turizmit. Në maj 1973, Kukkiwon dhe Taekwondo Shoqata Korean kanë pritur para Kampionatin Botëror Taekwondo me 200 konkurrentëve nga 17 vende.
Kukkiwon e sheh veten si një qendër globale për trajnimin e mësuesve Taekwondo. Ajo është shtëpia e Taekwondo Academy botë dhe janë zyrtare Dan dhe Poom- dokumente nga.
Objektivat kryesore janë:

    të ndihmuar njerëzit për të forcuar pushtetin e tyre intelektuale dhe fizike nëpërmjet shpërndarjes së Taekwondo kulturore
    për të paraqitur filozofi dhe mënyrat e taekwondo për të rritur prestigjin kombëtar të Koresë jashtë vendit

European Union Taekwondo
Bashkimi Taekwondo Evropian, Federata kontinentale për olimpik Taekwondo në Evropë. Ajo u themelua më 2 maj, 1976. Anëtarët themelues janë organizuar në WTF Taekwondo federatat sportive Kombëtare të Spanjës, Belgjikë, Austri, Portugali, Gjermani, Itali, Francë, Holandë, Turqi, Greqi, Danimarkë dhe Angli. Referimi i ETU përfshin të gjithë operacionin Taekwondo Sport në Evropë. Ajo është përgjegjëse në shumë zona për zbatimin e dispozitave të TFU dhe mbështet projekte shkencore. Kampionati i parë Europian u mbajt në Barcelonë më 22 dhe 23 maj 1976th
 
Anglisht- Korean-Cultural Association e.V.
1979/08/01 Fondacioni i gjerman-Korean-Kulturore Shoqata e.V.
1980/12/09 Korean Grandmaster demonstrim në Hanover
20.06.1981 kampionatin gjerman në Hanover
1982/6/16 themeli e instruktorit të Bashkimit Evropian Taekwondo
30/04/1983 Championships Taekwondo evropiane në Celle
1984/12/09 regjistrimi televizive NDR
Njohja 1984/11/21 gjerman Taekwondo Union DTU / NTU
Delegacioni 25/08/1985 Europe Taekwondo në Kore
Njohja 1986/12/07 Kukkiwon
 
Gjermanisht Taekwondo Union
Gjerman Taekwondo Union e. V. u themelua në vitin 1981 dhe është pasardhësi ligjor i seksionit të Taekwondo Federatës së Xhudos Gjermane (DJB). Forma ligjore është shoqatë e regjistruar (e. V.). DTU është anëtar i organizatës evropiane ombrellë European Union Taekwondo (ETU) dhe Olimpik Ndërkombëtar Federata Botërore Taekwondo Federatës (WTF).
Pjesa e Gjermanisë Olimpike Sporteve Konfederatës (DOSB), i DTU ka të drejtë si Shoqata e vetme Taekwondo për të dërguar atletë për Olimpiadën. Prandaj, DTU organizon të gjitha Kampionatet përkatëse Taekwondo në Gjermani. Shoqata është e bazuar në Mynih.
Taekwondo Union gjerman apo paraardhësi i saj kishte mori tashmë dy herë Kampionatin Botëror, 1979 në Sindelfingen dhe 2003 në Garmisch-Partenkirchen. Pas 1978 në Mynih dhe në vitin 1984 në Shtutgart të vitit 2006, Kampionatin Evropian në Gjermani (Bonn) u mbajtën përsëri.
 
shoqata kombëtare

    Berliner Taekwondo Association (BTV)
    Bayerische Taekwondo Union (BTU)
    Pëlhurë kërpi për çanta Taekwondo Union (HTU)
    North Rhine-Westphalia Taekwondo Union (NWTU)
    Saksonia e Ulët Taekwondo Union (NTU)
    Taekwondo Association Schleswig-Holstein (TVSH)
    Shoqata Taekwondo i Berlinit / Brandenburg (TVBB)
    Taekwondo Union Thuringia (TUT)
    Taekwondo Union Saar (T.U.Saar)
    Taekwondo Union Saxony-Anhalt (TUSA)
    Taekwondo Union Saxony (TUS)
    Southwest Taekwondo Union (TUSW)
    Taekwondo Union Rheinland-Pfalz (turp)
    Taekwondo Union Mecklenburg-Vorpommern (TuMV)
    Hamburg Taekwondo Union (tuh)
    Taekwondo Union Baden-Wuerttemberg (TUBW)
    Taekwondo Shoqata Kombëtare Bremen (TLVB)